Pileća supa s povrćem
Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 20 minuta
Sastojci
Maslac:
2 kašičice
Celer:
200 grama
Mrkve:
200 grama
Crveni luk:
1 glavica
Krompir:
1 komad
Timijan:
1 kašičica
Mješavina začina:
1 kašičica
Pileća supa:
1 litar
Rezanci:
240 grama
Kuhana pileća prsa:
400 grama
Peršun:
Po želji
Instrukcije
Istopite maslac u većoj šerpi, a zatim dodajte isjeckani luk.
Nakon što luk postane proziran dodajte celer i mrkvu.
Dinstajte 3-4 minute.
Dodajte krompir, timijan, mješavinu začina i pileću supu.
Nakon što smjesa proključa dodajte rezance i piletinu, pa kuhajte na niskoj temperaturi 20 minuta.
Pospite peršunom, pa poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.