Pileća supa s povrćem

Vrijeme pripreme
20 minute
Vrijeme kuhanja
30 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Supe
Postavio
Postavljeno
2 kašičica
Maslac
200 g
celer
200 g
mrkve
1 glavica
Crveni luk
1 komad
Krompir
1 kašičica
timijan
1 kašičica
Mješavina začina
1 l
pileća supa
240 g
rezanci
400 g
kuhana pileća prsa
1 po potrebi
peršun
Pileća supa s povrćem
  1. Istopite maslac u većoj šerpi, a zatim dodajte isjeckani luk.
  2. Nakon što luk postane proziran dodajte celer i mrkvu.
  3. Dinstajte 3-4 minute.
  4. Dodajte krompir, timijan, mješavinu začina i pileću supu.
  5. Nakon što smjesa proključa dodajte rezance i piletinu, pa kuhajte na niskoj temperaturi 20 minuta.
  6. Pospite peršunom, pa poslužite.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*