Pileća supa s povrćem

Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 20 minuta
Pileća supa s povrćem

Sastojci

Maslac:
2 kašičice
Celer:
200 grama
Mrkve:
200 grama
Crveni luk:
1 glavica
Krompir:
1 komad
Timijan:
1 kašičica
Mješavina začina:
1 kašičica
Pileća supa:
1 litar
Rezanci:
240 grama
Kuhana pileća prsa:
400 grama
Peršun:
Po želji

Instrukcije

  1. Istopite maslac u većoj šerpi, a zatim dodajte isjeckani luk.

  2. Nakon što luk postane proziran dodajte celer i mrkvu.

  3. Dinstajte 3-4 minute.

  4. Dodajte krompir, timijan, mješavinu začina i pileću supu.

  5. Nakon što smjesa proključa dodajte rezance i piletinu, pa kuhajte na niskoj temperaturi 20 minuta.

  6. Pospite peršunom, pa poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.