- Vrijeme pripreme
- 4 minute
- Vrijeme kuhanja
- 40 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Supe
- Postavio
- Postavljeno
- 28.11.2010
- 3 šolja
- pileća supa
- 100 g
- gljive
- 2 češanj
- Bijeli luk
- 1 kašičica
- umak od soje
- 100 g
- škampi
- 1 komad
- Jaja
- 1 kašičica
- susamovo ulje
- 1 po potrebi
- zeleni luk
- 1/7 kašičica
- Biber

- U lonac dodajte pileću supu, gljive, bijeli luk i umak od soje.
- Dovedite do ključanja a zatim smanjite temperaturu, poklopite i ostavite da pirja 30 minuta.
- Nakon 30 minuta umiješajte škampe i biber pa kuhajte još 3 minute. Skinite s toplote.
- Pomiješajte jaje sa susamovim ulje i lagano dodajite u dobivenu supu, uz konstantno miješanje.
- Izvadite bijeli luk, ukrasite s zelenim lukom i poslužite odmah.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!