Pileća supa s gljivama i škampima

Vrijeme pripreme
4 minute
Vrijeme kuhanja
40 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Supe
Postavio
Postavljeno
3 šolja
pileća supa
100 g
gljive
2 češanj
Bijeli luk
1 kašičica
umak od soje
100 g
škampi
1 komad
Jaja
1 kašičica
susamovo ulje
1 po potrebi
zeleni luk
1/7 kašičica
Biber
Pileća supa s gljivama i škampima
  1. U lonac dodajte pileću supu, gljive, bijeli luk i umak od soje.
  2. Dovedite do ključanja a zatim smanjite temperaturu, poklopite i ostavite da pirja 30 minuta.
  3. Nakon 30 minuta umiješajte škampe i biber pa kuhajte još 3 minute. Skinite s toplote.
  4. Pomiješajte jaje sa susamovim ulje i lagano dodajite u dobivenu supu, uz konstantno miješanje.
  5. Izvadite bijeli luk, ukrasite s zelenim lukom i poslužite odmah.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*