Pileća supa s gljivama
Služi: 1 osobuKuhanje: 25 minutaPriprema: 5 minuta
Sastojci
Rezanci:
1/2 šolje
Pileća osnova:
6 šolja
Bijeli luk:
2 češnja
Gljive:
1 šolja
Kuhana pileća prsa:
1/2 šolje
Celer:
1/2 šolje
Sol:
1 kašičica
Biber:
1/4 kašičice
Instrukcije
U loncu zagrijte pileću osnovu.
Dodajte tjesteninu, bijeli luk, gljive, piletinu i celer.
Začinite sa soli i biberom.
Kuhajte 20-30 minuta a zatim skinite i poslužite toplo.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.