Pileća supa s rižom i celerom
Služi: 1 osobuKuhanje: 40 minutaPriprema: 4 minuta
Sastojci
Pileća supa:
8 šolja
Crveni luk:
1 glavica
Celer:
2 komada
Mrkve:
2 komada
Bijeli luk:
3 češnja
Riža:
1 šolja
Majčina dušica:
3/2 kasicica
Kuhana pileća prsa:
2 šolje
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Gljive:
5 komada
Instrukcije
U veći lonac dodajte supu, luk, celer, mrkvu i bijeli luk.
Dovedite do ključanja pa umiješajte rižu, gljive i majčinu dušicu.
Smanjite temperaturu, poklopite i ostavite da pirja 30 minuta uz povremeno miješanje.
Nakon 30 minuta, dodajte kuhanu piletinu i pirjajte još 2-3 minute.
Začinite sa soli i biberom pa poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.