Pileća supa s rižom i celerom

Služi: 1 osobuKuhanje: 40 minutaPriprema: 4 minuta
Pileća supa s rižom i celerom

Sastojci

Pileća supa:
8 šolja
Crveni luk:
1 glavica
Celer:
2 komada
Mrkve:
2 komada
Bijeli luk:
3 češnja
Riža:
1 šolja
Majčina dušica:
3/2 kasicica
Kuhana pileća prsa:
2 šolje
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Gljive:
5 komada

Instrukcije

  1. U veći lonac dodajte supu, luk, celer, mrkvu i bijeli luk.

  2. Dovedite do ključanja pa umiješajte rižu, gljive i majčinu dušicu.

  3. Smanjite temperaturu, poklopite i ostavite da pirja 30 minuta uz povremeno miješanje.

  4. Nakon 30 minuta, dodajte kuhanu piletinu i pirjajte još 2-3 minute.

  5. Začinite sa soli i biberom pa poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.