- Vrijeme pripreme
- 20 minute
- Vrijeme kuhanja
- 30 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Supe
- Postavio
- Postavljeno
- 8.7.2012
- 20 g
- Maslac
- 2 češanj
- Bijeli luk
- 5 komad
- Pileći fileti
- 1 l
- pileća supa
- 800 g
- kremasti kukuruz
- 500 g
- konzervisani kukuruz
- 1 kašika
- Smeđi šećer
- 50 ml
- pavlaka
- 50 g
- korijander
- 1 po potrebi
- Sol
- 1 po potrebi
- Biber

- U većoj šerpi, na istopljenom maslacu propržiti bijeli luk.
- Dodati isjeckana pileća prsa i pržiti ih 5 do 6 minuta.
- Umiješati pileću supu, kremasti kukuruz, konzervirani, iscijeđeni kukuruz i šećer, pa smjesu kuhati 20-ak minuta.
- Skinuti smjesu s vatre, dodati pavlaku, sol i biber, sve izmiješati, pa poslužiti supu.
- Pri posluživanju supu posuti isjeckanim listovima korijandera.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!