Pileća supa

Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 10 minuta
Pileća supa

Sastojci

Pileći fileti:
250 grama
Crveni luk:
1 glavica
Peršun:
Po želji
Brašno:
1 kašika
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Paprika:
Po želji

Instrukcije

  1. Propržiti sitno isječen luk na masnoći.

  2. Dodati sitno isječene filete, papriku, sol i biber.

  3. Dinstati piletinu dok ne dobije bijelu boju i dodati brašno.

  4. Kratko miješati ovu smjesu na laganoj vatri, pa dodati vodu i malo peršuna.

  5. Kuhati 15-ak minuta i supu poslužiti toplu.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.