- Vrijeme pripreme
- 30 minute
- Vrijeme kuhanja
- 20 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Glavna jela
- Postavio
- Postavljeno
- 12.11.2012
- 1/2 kg
- mljeveno pileće meso
- 1 komad
- Jaja
- 2 češanj
- Bijeli luk
- 120 g
- Prezla
- 1 kašika
- Bosiljak
- 1 kašičica
- kora od limuna
- 50 g
- masline
- 85 g
- parmezan
- 85 g
- brašno
- 1 kašika
- Maslinovo ulje

- Pomiješajte mljeveno meso, umućeno jaje, bijeli luk, prezlu, bosiljak, limunovu koru, masline i parmezan.
- Stavite brašno u tanjir.
- Od pripremljene smjese oblikujte 8 šnicli debljine 2 cm.
- Uvaljajte ih u brašno, pa ostavite u frižider da odstoje 20 minuta.
- Nakon što odstoje, šnicle pržite u tavi, na vrelom ulju dok ne porumene s obje strane.
- Poslužite ih uz omiljenu salatu.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!