Pileće šnicle s parmezanom

Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 30 minuta
Pileće šnicle s parmezanom

Sastojci

Mljeveno pileće meso:
1/2 kilograma
Jaja:
1 komad
Bijeli luk:
2 češnja
Prezla:
120 grama
Bosiljak:
1 kašika
Kora od limuna:
1 kašičica
Masline:
50 grama
Parmezan:
85 grama
Brašno:
85 grama
Maslinovo ulje:
1 kašika

Instrukcije

  1. Pomiješajte mljeveno meso, umućeno jaje, bijeli luk, prezlu, bosiljak, limunovu koru, masline i parmezan.

  2. Stavite brašno u tanjir.

  3. Od pripremljene smjese oblikujte 8 šnicli debljine 2 cm.

  4. Uvaljajte ih u brašno, pa ostavite u frižider da odstoje 20 minuta.

  5. Nakon što odstoje, šnicle pržite u tavi, na vrelom ulju dok ne porumene s obje strane.

  6. Poslužite ih uz omiljenu salatu.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.