Pileće šnicle s parmezanom

Vrijeme pripreme
30 minute
Vrijeme kuhanja
20 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
1/2 kg
mljeveno pileće meso
1 komad
Jaja
2 češanj
Bijeli luk
120 g
Prezla
1 kašika
Bosiljak
1 kašičica
kora od limuna
50 g
masline
85 g
parmezan
85 g
brašno
1 kašika
Maslinovo ulje
Pileće šnicle s parmezanom
  1. Pomiješajte mljeveno meso, umućeno jaje, bijeli luk, prezlu, bosiljak, limunovu koru, masline i parmezan.
  2. Stavite brašno u tanjir.
  3. Od pripremljene smjese oblikujte 8 šnicli debljine 2 cm.
  4. Uvaljajte ih u brašno, pa ostavite u frižider da odstoje 20 minuta.
  5. Nakon što odstoje, šnicle pržite u tavi, na vrelom ulju dok ne porumene s obje strane.
  6. Poslužite ih uz omiljenu salatu.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*