Pileće šnicle sa pire krompirom

Vrijeme pripreme
25 minute
Vrijeme kuhanja
20 minute
Složenost
Komplikovano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
300 g
Prezla
80 g
brašno
2 komad
Jaja
1 kašika
mlijeko
80 g
Bosiljak
450 g
Pileći fileti
1 po potrebi
ulja
1 po potrebi
Krompir
1 po potrebi
mlijeko
1 po potrebi
Maslac
Pileće šnicle sa pire krompirom
  1. Najprije stavite krompir u slanu vodu da se kuha.
  2. U međuvremenu pileća prsa istucite kuhinjskim čekićem.
  3. U jednoj posudi pomiješajte prezlu, bosiljak, sol i biber.
  4. U posebnoj posudi umutite jaja sa mlijekom.
  5. Piletinu prvo uvaljajte u smjesu od brašna, zatim u jaja, pa u prezlu.
  6. Pržite u tavi, na vrelom ulju dok ne dobije zlatno-smeđu boju s obje strane.
  7. Stavite na papirne ubruse da ubiju masnoću, a u međuvremenu iscijedite krompir, zgnječite ga, dodajte malo mlijeka i maslaca, pa napravite glatku smjesu.
  8. Šnicle poslužite uz pripremljeni pire.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*