Pileće varivo s leblebijama

Služi: 1 osobuKuhanje: 45 minutaPriprema: 20 minuta
Pileće varivo s leblebijama

Sastojci

Maslac:
20 grama
Crveni luk:
1 glavica
Pileći fileti:
1 kilogram
Bijeli luk:
2 češnja
Mljeveni kumin:
2 kašičice
Paprika:
2 kašičice
Chilli:
1/2 kašičice
Feferon:
1 komad
Tikvice:
1 komad
Konzervirani paradajz:
400 grama
Pileća supa:
2 litra
Leblebije:
2 konzerve
Origano:
2 kašike

Instrukcije

  1. U šerpi istopite maslac, a zatim dodajte crveni luk i pileća prsa.

  2. Kuhajte 10 minuta uz povremeno miješanje, dodajte bijeli luk, kumin, papriku i chilli.

  3. Miješajte nekoliko minuta, pa dodajte feferon i tikvicu.

  4. Nastavite kuhanje 2 minute.

  5. Dodajte paradajz, 2 l pileće supe i 2 šolje hladne vode.

  6. Ostavite da smjesa proključa, a nakon toga dodajte leblebije.

  7. Kuhajte još 20 minuta, zatim dodajte origano, sol i biber, pa poslužite jelo.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.