Pileće varivo s leblebijama

Vrijeme pripreme
20 minute
Vrijeme kuhanja
45 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
20 g
Maslac
1 glavica
Crveni luk
1 kg
Pileći fileti
2 češanj
Bijeli luk
2 kašičica
mljeveni kumin
2 kašičica
paprika
1/2 kašičica
chilli
1 komad
feferon
1 komad
Tikvice
400 g
konzervirani paradajz
2 l
pileća supa
2 konzerva
leblebije
2 kašika
origano
Pileće varivo s leblebijama
  1. U šerpi istopite maslac, a zatim dodajte crveni luk i pileća prsa.
  2. Kuhajte 10 minuta uz povremeno miješanje, dodajte bijeli luk, kumin, papriku i chilli.
  3. Miješajte nekoliko minuta, pa dodajte feferon i tikvicu.
  4. Nastavite kuhanje 2 minute.
  5. Dodajte paradajz, 2 l pileće supe i 2 šolje hladne vode.
  6. Ostavite da smjesa proključa, a nakon toga dodajte leblebije.
  7. Kuhajte još 20 minuta, zatim dodajte origano, sol i biber, pa poslužite jelo.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*