- Vrijeme pripreme
- 20 minute
- Vrijeme kuhanja
- 45 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Glavna jela
- Postavio
- Postavljeno
- 4.6.2013
- 20 g
- Maslac
- 1 glavica
- Crveni luk
- 1 kg
- Pileći fileti
- 2 češanj
- Bijeli luk
- 2 kašičica
- mljeveni kumin
- 2 kašičica
- paprika
- 1/2 kašičica
- chilli
- 1 komad
- feferon
- 1 komad
- Tikvice
- 400 g
- konzervirani paradajz
- 2 l
- pileća supa
- 2 konzerva
- leblebije
- 2 kašika
- origano

- U šerpi istopite maslac, a zatim dodajte crveni luk i pileća prsa.
- Kuhajte 10 minuta uz povremeno miješanje, dodajte bijeli luk, kumin, papriku i chilli.
- Miješajte nekoliko minuta, pa dodajte feferon i tikvicu.
- Nastavite kuhanje 2 minute.
- Dodajte paradajz, 2 l pileće supe i 2 šolje hladne vode.
- Ostavite da smjesa proključa, a nakon toga dodajte leblebije.
- Kuhajte još 20 minuta, zatim dodajte origano, sol i biber, pa poslužite jelo.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!