Pileće varivo s leblebijama
Sastojci
Instrukcije
U šerpi istopite maslac, a zatim dodajte crveni luk i pileća prsa.
Kuhajte 10 minuta uz povremeno miješanje, dodajte bijeli luk, kumin, papriku i chilli.
Miješajte nekoliko minuta, pa dodajte feferon i tikvicu.
Nastavite kuhanje 2 minute.
Dodajte paradajz, 2 l pileće supe i 2 šolje hladne vode.
Ostavite da smjesa proključa, a nakon toga dodajte leblebije.
Kuhajte još 20 minuta, zatim dodajte origano, sol i biber, pa poslužite jelo.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.