- Vrijeme pripreme
- 20 minute
- Vrijeme kuhanja
- 30 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Glavna jela
- Postavio
- Postavljeno
- 24.10.2012
- 3 komad
- Pileći fileti
- 2 glavica
- Crveni luk
- 4 češanj
- Bijeli luk
- 4 kašika
- Maslinovo ulje
- 2 kašika
- majčina dušica
- 1/2 kašičica
- origano
- 85 ml
- paradajz sos
- 270 ml
- pileća supa
- 1/2 kašičica
- senf
- 1 po potrebi
- Sol
- 1 po potrebi
- Biber

- Izrežite crveni luk i pržite nekoliko minuta na maslinovom ulju dok ne dobije zlatno žutu boju.
- Dodajte izrezani bijeli luk i pržite 30-ak sekundi.
- Pileća prsa izrežite na komade debljine 5 cm i stavite u šerpu sa lukom.
- Dodajte sol i biber, pa kada meso dobije bijelu boju, dodajte i paradajz sos.
- Umiješajte origano, majčinu dušicu, senf i pileću supu, pa smjesu kuhajte 20-ak minuta.
- Poslužite uz rižu.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!