Pileće varivo sa lukom

Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 20 minuta
Pileće varivo sa lukom

Sastojci

Pileći fileti:
3 komada
Crveni luk:
2 glavice
Bijeli luk:
4 češnja
Maslinovo ulje:
4 kašike
Majčina dušica:
2 kašike
Origano:
1/2 kašičice
Paradajz sos:
85 mililitara
Pileća supa:
270 mililitara
Senf:
1/2 kašičice
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji

Instrukcije

  1. Izrežite crveni luk i pržite nekoliko minuta na maslinovom ulju dok ne dobije zlatno žutu boju.

  2. Dodajte izrezani bijeli luk i pržite 30-ak sekundi.

  3. Pileća prsa izrežite na komade debljine 5 cm i stavite u šerpu sa lukom.

  4. Dodajte sol i biber, pa kada meso dobije bijelu boju, dodajte i paradajz sos.

  5. Umiješajte origano, majčinu dušicu, senf i pileću supu, pa smjesu kuhajte 20-ak minuta.

  6. Poslužite uz rižu.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.