Pileće varivo sa lukom

Vrijeme pripreme
20 minute
Vrijeme kuhanja
30 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
3 komad
Pileći fileti
2 glavica
Crveni luk
4 češanj
Bijeli luk
4 kašika
Maslinovo ulje
2 kašika
majčina dušica
1/2 kašičica
origano
85 ml
paradajz sos
270 ml
pileća supa
1/2 kašičica
senf
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
Biber
Pileće varivo sa lukom
  1. Izrežite crveni luk i pržite nekoliko minuta na maslinovom ulju dok ne dobije zlatno žutu boju.
  2. Dodajte izrezani bijeli luk i pržite 30-ak sekundi.
  3. Pileća prsa izrežite na komade debljine 5 cm i stavite u šerpu sa lukom.
  4. Dodajte sol i biber, pa kada meso dobije bijelu boju, dodajte i paradajz sos.
  5. Umiješajte origano, majčinu dušicu, senf i pileću supu, pa smjesu kuhajte 20-ak minuta.
  6. Poslužite uz rižu.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*