Pileći bataci sa feferonima i bijelim lukom
Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 15 minuta

Sastojci
Feferon: 
3 komada
Ružmarin: 
1 kašika
Kora od limuna: 
2 kašike
Bijeli luk: 
2 češnja
Maslinovo ulje: 
2 kašičice
Batci: 
8 komada
Instrukcije
- Stavite ljute feferone bez sjemenki, ruzmarin, limunovu koru, bijeli luk i ulje u jednu posudu i sve zajedno zgnječite. 
- Piletinu stavite u keramičku ili staklenu posudu i ujednačeno premažite smjesom od feferona i ostalih sastojaka. 
- Poklopite i stavite da odstoji u frižideru oko 1 h. 
- Prebacite piletinu u pleh premazan uljem i pecite oko 30 minuta na 200 °C. 
- Poslužite uz pečeni krompir i salatu. 
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.