- Vrijeme pripreme
- 1 minute
- Vrijeme kuhanja
- 30 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Glavna jela
- Postavio
- Postavljeno
- 13.8.2013
- 3 komad
- feferon
- 1 kašika
- ružmarin
- 2 kašika
- kora od limuna
- 2 češanj
- Bijeli luk
- 2 kašičica
- Maslinovo ulje
- 8 komad
- batci

- Stavite ljute feferone bez sjemenki, ruzmarin, limunovu koru, bijeli luk i ulje u jednu posudu i sve zajedno zgnječite.
- Piletinu stavite u keramičku ili staklenu posudu i ujednačeno premažite smjesom od feferona i ostalih sastojaka.
- Poklopite i stavite da odstoji u frižideru oko 1 h.
- Prebacite piletinu u pleh premazan uljem i pecite oko 30 minuta na 200 °C.
- Poslužite uz pečeni krompir i salatu.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!