Pileći bataci sa feferonima i bijelim lukom

Vrijeme pripreme
1 minute
Vrijeme kuhanja
30 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
3 komad
feferon
1 kašika
ružmarin
2 kašika
kora od limuna
2 češanj
Bijeli luk
2 kašičica
Maslinovo ulje
8 komad
batci
Pileći bataci sa feferonima i bijelim lukom
  1. Stavite ljute feferone bez sjemenki, ruzmarin, limunovu koru, bijeli luk i ulje u jednu posudu i sve zajedno zgnječite.
  2. Piletinu stavite u keramičku ili staklenu posudu i ujednačeno premažite smjesom od feferona i ostalih sastojaka.
  3. Poklopite i stavite da odstoji u frižideru oko 1 h.
  4. Prebacite piletinu u pleh premazan uljem i pecite oko 30 minuta na 200 °C.
  5. Poslužite uz pečeni krompir i salatu.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*