Pileći batci u umaku

Vrijeme pripreme
5 minute
Vrijeme kuhanja
45 minute
Složenost
Komplikovano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
4 komad
pileći bataci
2 kašika
biljno ulje
300 ml
konzervisana pileća supa
1/2 šolja
voda
2 kašičica
curry u prahu
1/7 kašičica
cimet
1/2 šolja
luk
1 po potrebi
kuhana riža
Pileći batci u umaku
  1. Zagrijte ulje u tavi na srednjoj temperaturi.
  2. Dodajte piletinu i pecite, uz povremeno okretanje, 15 minuta ili dok piletina ne dobije smeđu boju.
  3. Izvadite piletinu, poklopite i zadržite toplu.
  4. U drugoj zdjeli pomiješajte supu, vodu, curry, cimet i luk.
  5. Stavite u tavu i dobro promiješajte.
  6. Dovedite do ključanja a zatim dodajte gore navedenu pečenu piletinu.
  7. Začinite sa soli i biberom.
  8. Poklopite i kuhajte 15-20 minuta na srednjoj temperaturi.
  9. Skinite sa vatre i poslužite uz kuhanu rižu.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*