- Vrijeme pripreme
- 5 minute
- Vrijeme kuhanja
- 45 minute
- Složenost
- Komplikovano
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Glavna jela
- Postavio
- Postavljeno
- 11.9.2010
- 4 komad
- pileći bataci
- 2 kašika
- biljno ulje
- 300 ml
- konzervisana pileća supa
- 1/2 šolja
- voda
- 2 kašičica
- curry u prahu
- 1/7 kašičica
- cimet
- 1/2 šolja
- luk
- 1 po potrebi
- kuhana riža

- Zagrijte ulje u tavi na srednjoj temperaturi.
- Dodajte piletinu i pecite, uz povremeno okretanje, 15 minuta ili dok piletina ne dobije smeđu boju.
- Izvadite piletinu, poklopite i zadržite toplu.
- U drugoj zdjeli pomiješajte supu, vodu, curry, cimet i luk.
- Stavite u tavu i dobro promiješajte.
- Dovedite do ključanja a zatim dodajte gore navedenu pečenu piletinu.
- Začinite sa soli i biberom.
- Poklopite i kuhajte 15-20 minuta na srednjoj temperaturi.
- Skinite sa vatre i poslužite uz kuhanu rižu.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!