Pileći fileti s artičokama

Vrijeme pripreme
4 minute
Vrijeme kuhanja
20 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
2 komad
Pileći fileti
1 pakovanje
artičoka
4 glavica
Crveni luk
2 kašika
Maslinovo ulje
2 kašika
maslo
3/4 šolja
bijelo vino
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
Biber
Pileći fileti s artičokama
  1. Stavite artičoke u mikrovalnu 3-4 minute a zatim izvadite i ostavite na stranu.
  2. Zagrijte ulje u većoj tavi, dodajte filete i pecite dok ne budu pečeni, oko 8 minuta
  3. Začinite sa soli i biberom pa umiješajte maslo i vino. Kuhajte dok se smjesa ne smanji za pola.
  4. Dodajte artičoke i luk. Ostavite da pirja 3-4 minute, dok vino skroz ne ispari.
  5. Skinite s vatre i poslužite.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*