Pileći fileti s artičokama

Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 4 minuta
Pileći fileti s artičokama

Sastojci

Pileći fileti:
2 komada
Artičoka:
1 pakovanje
Crveni luk:
4 glavice
Maslinovo ulje:
2 kašike
Maslo:
2 kašike
Bijelo vino:
3/4 šolje
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji

Instrukcije

  1. Stavite artičoke u mikrovalnu 3-4 minute a zatim izvadite i ostavite na stranu.

  2. Zagrijte ulje u većoj tavi, dodajte filete i pecite dok ne budu pečeni, oko 8 minuta

  3. Začinite sa soli i biberom pa umiješajte maslo i vino. Kuhajte dok se smjesa ne smanji za pola.

  4. Dodajte artičoke i luk. Ostavite da pirja 3-4 minute, dok vino skroz ne ispari.

  5. Skinite s vatre i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.