Pileći fileti s limunom, graškom i rižom

Služi: 1 osobuKuhanje: 25 minutaPriprema: 5 minuta
Pileći fileti s limunom, graškom i rižom

Sastojci

Pileći fileti:
450 grama
Crveni luk:
1 glavica
Mrkve:
1 komad
Maslo:
2 kašike
Bijeli luk:
2 češnja
Kukuruzni škrob:
1 kašika
Pileća supa:
300 mililitara
Sok od limuna:
2 kašike
Sol:
1/2 kašičice
Kuhana riža:
3/2 solja
Grašak:
1 šolja

Instrukcije

  1. U većoj tavi rastopite maslo.

  2. Dodajte piletinu, luk i mrkvu pa pecite 5-7 minuta ili dok piletina ne dobije smeđu boju. Umiješajte bijeli luk i pirjajte još 1 minutu.

  3. U manjoj zdjeli pomiješajte kukuruzni škrob sa supom, sokom od limuna i soli. Postepeno dodajite u tavu, dovedite do ključanja i pirjajte 2 minute uz konstantno miješanje.

  4. Umiješajte rižu i grašak pa skinite s vatre.

  5. Poklopite i ostavite 5 minuta da odstoji a zatim poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.