Pileći fileti s limunom, graškom i rižom

Vrijeme pripreme
5 minute
Vrijeme kuhanja
25 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
450 g
Pileći fileti
1 glavica
Crveni luk
1 komad
mrkve
2 kašika
maslo
2 češanj
Bijeli luk
1 kašika
kukuruzni škrob
300 ml
pileća supa
2 kašika
sok od limuna
1/2 kašičica
Sol
1 1/2 šolja
kuhana riža
1 šolja
grašak
Pileći fileti s limunom, graškom i rižom
  1. U većoj tavi rastopite maslo.
  2. Dodajte piletinu, luk i mrkvu pa pecite 5-7 minuta ili dok piletina ne dobije smeđu boju. Umiješajte bijeli luk i pirjajte još 1 minutu.
  3. U manjoj zdjeli pomiješajte kukuruzni škrob sa supom, sokom od limuna i soli. Postepeno dodajite u tavu, dovedite do ključanja i pirjajte 2 minute uz konstantno miješanje.
  4. Umiješajte rižu i grašak pa skinite s vatre.
  5. Poklopite i ostavite 5 minuta da odstoji a zatim poslužite.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*