Pileći fileti pohovani s bademima
Služi: 1 osobuKuhanje: 25 minutaPriprema: 10 minuta

Sastojci
Bademi:
3/2 solja
Prezla:
3/4 šolje
Peršun:
2 kašike
Sol:
1/2 kašičice
Biber:
1/4 kašičice
Jaja:
2 komada
Voda:
1 kašika
Pileći fileti:
4 komada
Instrukcije
U belnderu dobro sameljite bademe pa stavite u plitku posudu.
Pomiješajte prezlu, peršun, sol i biber u drugoj posudi, u trećoj umutite jaja s vodom.
Prvo umiješajte filete u smjesu s prezlom, zatim u smjesu s jajima i na kraju u bademe.
Stavite pohovane filete u podmazanu posudu za pečenje i pecite 25 minuta na temperaturi od 200 °C.
Izvadite i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.