Pileći fileti pohovani s bademima

Vrijeme pripreme
10 minute
Vrijeme kuhanja
25 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
1 1/2 šolja
bademi
3/4 šolja
Prezla
2 kašika
peršun
1/2 kašičica
Sol
1/4 kašičica
Biber
2 komad
Jaja
1 kašika
voda
4 komad
Pileći fileti
Pileći fileti pohovani s bademima
  1. U belnderu dobro sameljite bademe pa stavite u plitku posudu.
  2. Pomiješajte prezlu, peršun, sol i biber u drugoj posudi, u trećoj umutite jaja s vodom.
  3. Prvo umiješajte filete u smjesu s prezlom, zatim u smjesu s jajima i na kraju u bademe.
  4. Stavite pohovane filete u podmazanu posudu za pečenje i pecite 25 minuta na temperaturi od 200 stepeni.
  5. Izvadite i poslužite.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*