Pileći fileti s rižom i graškom

Služi: 1 osobuKuhanje: 55 minutaPriprema: 10 minuta
Pileći fileti s rižom i graškom

Sastojci

Pileći fileti:
4 komada
Riža:
3/2 solja
Kipuća voda:
1/2 šolje
Konzervisana krem pileća supa:
300 mililitara
Konzervisana krem supa od celera:
300 mililitara
Francuska supa od luka:
2 kašike
Grašak:
300 grama
Peršun:
1/2 šolje

Instrukcije

  1. Stavite piletinu u podmazanu posudu za pečenje.

  2. U zdjeli pomiješajte rižu s vodom, a u drugoj zdjeli pomiješajte pileću supu, supu od celera, supu od luka i grašak.

  3. Pomiješajte dvije dobivene smjese pa prelijte preko piletine, poklopite i pecite u pećnici 40 minuta na temperaturi od 170 °C.

  4. Skinite poklopac, pospite sa peršunom i pecite još 10-15 minuta.

  5. Izvadite i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.