- Vrijeme pripreme
- 8 minute
- Vrijeme kuhanja
- 55 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Glavna jela
- Postavio
- Postavljeno
- 25.4.2013
- 4 komad
- Pileći fileti
- 1 1/2 šolja
- riža
- 1/2 šolja
- kipuća voda
- 300 ml
- konzervisana krem pileća supa
- 300 ml
- konzervisana krem supa od celera
- 2 kašika
- Francuska supa od luka
- 300 g
- grašak
- 1/2 šolja
- peršun

- Stavite piletinu u podmazanu posudu za pečenje.
- U zdjeli pomiješajte rižu s vodom, a u drugoj zdjeli pomiješajte pileću supu, supu od celera, supu od luka i grašak.
- Pomiješajte dvije dobivene smjese pa prelijte preko piletine, poklopite i pecite u pećnici 40 minuta na temperaturi od 170 stepeni.
- Skinite poklopac, pospite sa peršunom i pecite još 10-15 minuta.
- Izvadite i poslužite.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!