Pileći fileti s rižom i graškom

Vrijeme pripreme
8 minute
Vrijeme kuhanja
55 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
4 komad
Pileći fileti
1 1/2 šolja
riža
1/2 šolja
kipuća voda
300 ml
konzervisana krem pileća supa
300 ml
konzervisana krem supa od celera
2 kašika
Francuska supa od luka
300 g
grašak
1/2 šolja
peršun
Pileći fileti s rižom i graškom
  1. Stavite piletinu u podmazanu posudu za pečenje.
  2. U zdjeli pomiješajte rižu s vodom, a u drugoj zdjeli pomiješajte pileću supu, supu od celera, supu od luka i grašak.
  3. Pomiješajte dvije dobivene smjese pa prelijte preko piletine, poklopite i pecite u pećnici 40 minuta na temperaturi od 170 stepeni.
  4. Skinite poklopac, pospite sa peršunom i pecite još 10-15 minuta.
  5. Izvadite i poslužite.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*