Pileći fileti s bijelim lukom
Služi: 1 osobuKuhanje: 25 minutaPriprema: 15 minuta

Sastojci
Brašno:
4 šoljice
Bijeli luk u prahu:
6 kašika
Mljeveni biber:
3 kilograma
Jaja:
4 komada
Pileći fileti:
8 komada
Instrukcije
Zagrijte ulje u tavi.
U zdjeli pomiješajte luk, sol i biber.
U drugoj zdjeli pomiješajte jaja i brašno.
Piletinu prvo umiješajte u smjesu s jajima, odstranite višak brašna a zatim je umiješajte u smjesu s lukom.
Stavite piletinu u tavu i pecite dok ne dobije smeđu boju a zatim poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.