Pileći fileti s gljivama u hladnom umaku

Vrijeme pripreme
5 minute
Vrijeme kuhanja
10 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
300 g
gljive
350 g
Pileći fileti
1 glavica
Crveni luk
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
Biber
1 po potrebi
sok od limuna
2 1/2 kašika
bijelo vino
1 kašičica
vegeta
100 g
majoneza
1 po potrebi
peršun
1 po potrebi
ulje
Pileći fileti s gljivama u hladnom umaku
  1. Odvojeno propržite meso i gljive.
  2. Proprženo meso i gljive stavite u veću zdjelu, promiješajte i dodajte luk.
  3. U manjoj zdjeli pomiješajte majonezu, limunov sok, vino, vegetu, sol, biber i peršun.
  4. Prelijte gljive, meso i luk s napravljenom smjesom.
  5. Poslužite toplo ili hladno.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*