Pileći fileti s gljivama

Služi: 1 osobuKuhanje: 45 minutaPriprema: 6 minuta
Pileći fileti s gljivama

Sastojci

Pileći fileti:
6 komada
Paprika:
1/4 kašičice
Gljive:
250 grama
Maslo:
1 kašika
Pileća supa:
1/2 šolje
Zeleni luk:
3 glavice
Bijeli luk:
1 češanj
Sol:
1/2 kašičice
Biber:
13/100 kašičice
Mozzarela:
3/4 šolje

Instrukcije

  1. Stavite filete u podmazanu posudu za pečenje, pospite sa paprikom i pecite u pećnici 15 minuta na temperaturi od 170 stepeni.

  2. U međuvremenu pecite gljive na maslu u većoj tavi, oko 5 minuta. Dodajte supu, zeleni luk, bijeli luk i sol pa dovedite do ključanja.

  3. Prelijte filete sa dobivenom smjesom i pecite 15 minuta, a zatim pospite sa sirom i pecite dok se ne rastopi, oko 5 minuta.

  4. Skinite s vatre i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.