Pileći fileti s gljivama

Vrijeme pripreme
6 minute
Vrijeme kuhanja
45 minute
Složenost
Lagano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
6 komad
Pileći fileti
1/4 kašičica
paprika
250 g
gljive
1 kašika
maslo
1/2 šolja
pileća supa
3 glavica
zeleni luk
1 češanj
Bijeli luk
1/2 kašičica
Sol
1/7 kašičica
Biber
3/4 šolja
mozzarela
Pileći fileti s gljivama
  1. Stavite filete u podmazanu posudu za pečenje, pospite sa paprikom i pecite u pećnici 15 minuta na temperaturi od 170 stepeni.
  2. U međuvremenu pecite gljive na maslu u većoj tavi, oko 5 minuta. Dodajte supu, zeleni luk, bijeli luk i sol pa dovedite do ključanja.
  3. Prelijte filete sa dobivenom smjesom i pecite 15 minuta, a zatim pospite sa sirom i pecite dok se ne rastopi, oko 5 minuta.
  4. Skinite s vatre i poslužite.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*