Pileći fileti s limunom

Sastojci
Instrukcije
U zdjeli napravite marinadu od soka od limuna, maslinovog ulja, senfa, bijelog luka, crvene paprike, soli i bibera.
Ostavite 1/4 šolje napravljene smjese sa strane.
Ubacite piletinu u zdjelu i ostavite u frižider 20 minuta da se marinira.
Zagrijte roštilj i pomastite ga.
Ocijedite piletinu i stavite na roštilj da se peče.
Pecite filete 6-8 minuta sa svake strane, uz povremeno posipanje fileta s marinadom koju ste sačuvali.
Skinite sa vatre i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.