Pileći fileti s limunom i artičokama

Vrijeme pripreme
5 minute
Vrijeme kuhanja
22 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
4 komad
Pileći fileti
6 kašika
brašno
1 kašičica
Biber
1 šolja
maslo
1/2 šolja
luk
2 šolja
pileća supa
1/4 šolja
bijelo vino
1/4 šolja
sok od limuna
1 konzerva
artičoke
1 kašičica
Sol
1/4 šolja
kapara
1/4 šolja
peršun
Pileći fileti s limunom i artičokama
  1. U plitkoj posudi pomiješajte 4 kašike brašna i biber pa tom smjesom obložite filete sa obe strane.
  2. Zagrijte maslo u tavi na visokoj temperaturi. Dodajte luk i pirjajte dok luk ne omekša, oko 2 minute.
  3. Zatim dodajte filete i pecite ih s obje strane 3-4 minute ili dok ne dobiju zlatno-smeđu boju, pa ih izvadite i zadržite tople.
  4. U istu tavu dodajte pileću supu i vino, dovedite do ključanja i pirjajte, uz povremeno miješanje, dok se smjesa ne smanji za pola, oko 6 minuta.
  5. Preostale 2 kašike brašna pomiješajte s 1 šoljom masla. Umiješajte u tavu s vinom, dodajte sok od limuna, artičoke, sol i piletinu. Poklopite i kuhajte 7 minuta.
  6. Prije posluživanja dodajte kapare i pospite peršunom.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*