U plitkoj posudi pomiješajte 4 kašike brašna i biber pa tom smjesom obložite filete sa obe strane.
Zagrijte maslo u tavi na visokoj temperaturi. Dodajte luk i pirjajte dok luk ne omekša, oko 2 minute.
Zatim dodajte filete i pecite ih s obje strane 3-4 minute ili dok ne dobiju zlatno-smeđu boju, pa ih izvadite i zadržite tople.
U istu tavu dodajte pileću supu i vino, dovedite do ključanja i pirjajte, uz povremeno miješanje, dok se smjesa ne smanji za pola, oko 6 minuta.
Preostale 2 kašike brašna pomiješajte s 1 šoljom masla. Umiješajte u tavu s vinom, dodajte sok od limuna, artičoke, sol i piletinu. Poklopite i kuhajte 7 minuta.
Prije posluživanja dodajte kapare i pospite peršunom.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!