Pileći fileti s limunom

Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 10 minuta
Pileći fileti s limunom

Sastojci

Sok od limuna:
33/100 šolje
Maslinovo ulje:
1/4 šolje
Senf:
1 kašika
Bijeli luk:
2 češnja
Crvena paprika:
2 komada
Biber:
1/4 kašičice
Sol:
1/2 kašičice
Pileći fileti:
4 komada

Instrukcije

  1. U zdjeli napravite marinadu od soka od limuna, maslinovog ulja, senfa, bijelog luka, crvene paprike, soli i bibera.

  2. Ostavite 1/4 šolje napravljene smjese sa strane.

  3. Ubacite piletinu u zdjelu i ostavite u frižider 20 minuta da se marinira.

  4. Zagrijte roštilj i pomastite ga.

  5. Ocijedite piletinu i stavite na roštilj da se peče.

  6. Pecite filete 6-8 minuta sa svake strane, uz povremeno posipanje fileta s marinadom koju ste sačuvali.

  7. Skinite sa vatre i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.