- Vrijeme pripreme
- 10 minute
- Vrijeme kuhanja
- 20 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Glavna jela
- Postavio
- Postavljeno
- 2.9.2010
- 4 komad
- Pileći fileti
- 1/2 kašičica
- Sol
- 1/4 kašičica
- Biber
- 2 komad
- Crvena paprika
- 2 češanj
- Bijeli luk
- 1 kašika
- senf
- 1/4 šolja
- Maslinovo ulje
- 1/3 šolja
- sok od limuna

- U zdjeli napravite marinadu od soka od limuna, maslinovog ulja, senfa, bijelog luka, crvene paprike, soli i bibera.
- Ostavite 1/4 šolje napravljene smjese sa strane.
- Ubacite piletinu u zdjelu i ostavite u frižider 20 minuta da se marinira.
- Zagrijte roštilj i pomastite ga.
- Ocijedite piletinu i stavite na roštilj da se peče.
- Pecite filete 6-8 minuta sa svake strane, uz povremeno posipanje fileta s marinadom koju ste sačuvali.
- Skinite sa vatre i poslužite.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!