Pileći fileti s limunom

Vrijeme pripreme
10 minute
Vrijeme kuhanja
20 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
4 komad
Pileći fileti
1/2 kašičica
Sol
1/4 kašičica
Biber
2 komad
Crvena paprika
2 češanj
Bijeli luk
1 kašika
senf
1/4 šolja
Maslinovo ulje
1/3 šolja
sok od limuna
Pileći fileti s limunom
  1. U zdjeli napravite marinadu od soka od limuna, maslinovog ulja, senfa, bijelog luka, crvene paprike, soli i bibera.
  2. Ostavite 1/4 šolje napravljene smjese sa strane.
  3. Ubacite piletinu u zdjelu i ostavite u frižider 20 minuta da se marinira.
  4. Zagrijte roštilj i pomastite ga.
  5. Ocijedite piletinu i stavite na roštilj da se peče.
  6. Pecite filete 6-8 minuta sa svake strane, uz povremeno posipanje fileta s marinadom koju ste sačuvali.
  7. Skinite sa vatre i poslužite.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*