Pileći fileti s rižom
Služi: 1 osobuKuhanje: 60 minutaPriprema: 10 minuta

Sastojci
Riža: 
1 šolja
Konzervisana krem supa od gljiva: 
1 konzerva
Voda: 
1/2 šolje
Francuska supa od luka: 
1 pakovanje
Pileći fileti: 
4 komada
Instrukcije
- Predhodno uljem podmažite posudu za pečenje a zatim dodajte rižu. 
- U zdjeli pomiješajte supu od gljiva, francusku supu od luka i vodu. Prelijte preko riže, poredajte filete po vrhu. 
- Poklopite, stavite u pećnicu i pecite 60 minuta na temperaturi od 170 °C ili dok riža ne omekša. 
- Izvadite i poslužite uz zelenu salatu. 
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.