Pileći fileti sa ružmarinom i crvenim lukom

Vrijeme pripreme
6 minute
Vrijeme kuhanja
45 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
4 komad
Pileći fileti
1/2 kašičica
Sol
1/4 kašičica
Biber
3 kašičica
maslo
1 glavica
Crveni luk
1 češanj
Bijeli luk
4 kašičica
brašno
1/2 šolja
pileća supa
1/2 šolja
mlijeko
1 kašičica
ružmarin
Pileći fileti sa ružmarinom i crvenim lukom
  1. Začinite piletinu sa soli i biberom.
  2. Zagijte maslo u tavi, dodajte filete i pecite dok ne dobiju smeđu boju a zatim ih premjestite u podmazanu posudu za pečenje.
  3. U istu tavu dodajte preostalo maslo, crveni luk i bijeli luk pa pecite dok ne omekšaju.
  4. Dodajte brašno i pirjajte 2 minute uz konstantno miješanje, a zatim umiješajte supu, mlijeko i ružmarin. Dovedite do ključanja i pirjajte 3 minute.
  5. Prelijte piletinu sa dobivenim umakom, stavite u pećnicu i pecite 25 minuta na temperaturi od 170 stepeni.
  6. Izvadite i poslužite odmah.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*