Pileći fileti sa ružmarinom i crvenim lukom

Služi: 1 osobuKuhanje: 45 minutaPriprema: 6 minuta
Pileći fileti sa ružmarinom i crvenim lukom

Sastojci

Pileći fileti:
4 komada
Sol:
1/2 kašičice
Biber:
1/4 kašičice
Maslo:
3 kašičice
Crveni luk:
1 glavica
Bijeli luk:
1 češanj
Brašno:
4 kašičice
Pileća supa:
1/2 šolje
Mlijeko:
1/2 šolje
Ružmarin:
1 kašičica

Instrukcije

  1. Začinite piletinu sa soli i biberom.

  2. Zagijte maslo u tavi, dodajte filete i pecite dok ne dobiju smeđu boju a zatim ih premjestite u podmazanu posudu za pečenje.

  3. U istu tavu dodajte preostalo maslo, crveni luk i bijeli luk pa pecite dok ne omekšaju.

  4. Dodajte brašno i pirjajte 2 minute uz konstantno miješanje, a zatim umiješajte supu, mlijeko i ružmarin. Dovedite do ključanja i pirjajte 3 minute.

  5. Prelijte piletinu sa dobivenim umakom, stavite u pećnicu i pecite 25 minuta na temperaturi od 170 stepeni.

  6. Izvadite i poslužite odmah.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.