Pileći fileti sa senfom

Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 5 minuta
Pileći fileti sa senfom

Sastojci

Mlijeko:
1/4 šolje
Senf:
3 kašike
Prezla:
1/4 šolje
Parmezan:
1/4 šolje
Pileći fileti:
4 komada

Instrukcije

  1. Predhodno zagrijte pećnicu na 250 stepeni i pomastite posudu za pečenje.

  2. U zdjeli pomiješajte mlijeko i senf.

  3. Umiješajte filete u smjesu s mlijekom, zatim u prezlu i na kraju u parmezan.

  4. Stavite filete u pripremljenu posudu za pečenje.

  5. Pecite 20 minuta ili dok fileti ne dobiju zlatno smeđu boju.

  6. Izvadite iz rerne i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.