Pileći fileti sa šparogama

Služi: 1 osobuKuhanje: 40 minutaPriprema: 12 minuta
Pileći fileti sa šparogama

Sastojci

Pileći fileti:
4 komada
Šparoge:
24 komada
Italijanski dressing za salatu:
33/100 šolje
Umak od soje:
2 kašičice
Đumbir:
1/2 kašičice
Sol:
1/2 kašičice
Biber:
13/100 kašičice
Sjemenke susama:
2 kašike
Kuhana riža:
Po želji

Instrukcije

  1. Spojite 2-3 narezane trake piletine u jednu pa urolajte 3 šparoge, kao na sl. Pnovite isto sa preostalom piletinom i šparogama.

  2. Stavite filete u podmazanu posudu za pečenje.

  3. U manjoj zdjeli pomiješajte dressing, umak od soje, đumbir, sol i biber. Prelijte preko piletine.

  4. Poklopite, stavite u pećnicu i pecite 25 minuta na temperaturi od 170 stepeni.

  5. Skinite poklopac, pospite sa sjemenkama i pecite još 15 minuta.

  6. Poslužite uz rižu ako želite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.