- Vrijeme pripreme
- 5 minute
- Vrijeme kuhanja
- 20 minute
- Složenost
- Lagano
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Glavna jela
- Postavio
- Postavljeno
- 26.2.2013
- 1 1/2 šolja
- tjestenina
- 450 komad
- Pileći fileti
- 1/2 šolja
- Crveni luk
- 2 kašika
- Maslinovo ulje
- 300 g
- konzervisana krem supa od gljiva
- 1 šolja
- Vrhnje
- 10 šolja
- Špinat
- 2 šolja
- mozzarela
- 1/7 kašičica
- Biber

- Zagrijte ulje u većoj tavi, dodajte piletinu i luk pa pecite 5 minuta, uz konstantno miješanje ili dok piletina ne dobije smeđu boju.
- Umiješajte supu i vrhnje, dovedite do ključanja, a zatim smanjite temperaturu i pirjajte 2 minute.
- Dodajte špinat, sir, sol i biber pa pirjajte još 1-2 minute ili dok se sir ne rastopi.
- Skinite s vatre i poslužite uz kuhanu tjesteninu.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!