Pileći fileti sa špinatom u kremastom umaku

Vrijeme pripreme
5 minute
Vrijeme kuhanja
20 minute
Složenost
Lagano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
1 1/2 šolja
tjestenina
450 komad
Pileći fileti
1/2 šolja
Crveni luk
2 kašika
Maslinovo ulje
300 g
konzervisana krem supa od gljiva
1 šolja
Vrhnje
10 šolja
Špinat
2 šolja
mozzarela
1/7 kašičica
Biber
Pileći fileti sa špinatom u kremastom umaku
  1. Zagrijte ulje u većoj tavi, dodajte piletinu i luk pa pecite 5 minuta, uz konstantno miješanje ili dok piletina ne dobije smeđu boju.
  2. Umiješajte supu i vrhnje, dovedite do ključanja, a zatim smanjite temperaturu i pirjajte 2 minute.
  3. Dodajte špinat, sir, sol i biber pa pirjajte još 1-2 minute ili dok se sir ne rastopi.
  4. Skinite s vatre i poslužite uz kuhanu tjesteninu.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*