Pileći fileti sa tjesteninom u kremastom umaku od gljiva

Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 5 minuta
Pileći fileti sa tjesteninom u kremastom umaku od gljiva

Sastojci

Pileći fileti:
6 komada
Biber:
1/4 kašičice
Ulje kanole:
2 kašike
Šampinjoni:
1 šolja
Maslo:
1/4 kašičice
Brašno:
3 kašičice
Mlijeko:
1 šolja
Parmezan:
3/4 šolje
Peršun:
1 šolja
Tjestenina:
Po želji

Instrukcije

  1. Začinite piletinu sa biberom a zatim je pecite u većoj tavi dok ne dobije smeđu boju, s obje strane. Izvadite iz tave i zadržite toplo.

  2. U istu tavu dodajte gljive i pirjajte dok ne omekšaju.

  3. Kada gljive omekšaju, umiješajte brašno i pirjajte još 2 minute.

  4. Postepeno dodajite milijeko, dovedite do ključanja i pirjajte još 2 minute uz konstantno miješanje.

  5. Skinite s vatre, umiješajte 1/2 šolje sira i prelijte piletinu s dobivenim umakom.

  6. Pospite peršunom i ostatkom sira. Poslužite uz kuhanu tjesteninu.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.