Pileći fileti sa tjesteninom u kremastom umaku od gljiva
Sastojci
Instrukcije
Začinite piletinu sa biberom a zatim je pecite u većoj tavi dok ne dobije smeđu boju, s obje strane. Izvadite iz tave i zadržite toplo.
U istu tavu dodajte gljive i pirjajte dok ne omekšaju.
Kada gljive omekšaju, umiješajte brašno i pirjajte još 2 minute.
Postepeno dodajite milijeko, dovedite do ključanja i pirjajte još 2 minute uz konstantno miješanje.
Skinite s vatre, umiješajte 1/2 šolje sira i prelijte piletinu s dobivenim umakom.
Pospite peršunom i ostatkom sira. Poslužite uz kuhanu tjesteninu.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.