Pileći fileti sa tjesteninom u kremastom umaku od gljiva

Vrijeme pripreme
5 minute
Vrijeme kuhanja
20 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
6 komad
Pileći fileti
1/4 kašičica
Biber
2 kašika
ulje kanole
1 šolja
šampinjoni
1/4 kašičica
maslo
4 1/2 kašičica
brašno
1 šolja
mlijeko
3/4 šolja
parmezan
1 šolja
peršun
1 po potrebi
tjestenina
Pileći fileti sa tjesteninom u kremastom umaku od gljiva
  1. Začinite piletinu sa biberom a zatim je pecite u većoj tavi dok ne dobije smeđu boju, s obje strane. Izvadite iz tave i zadržite toplo.
  2. U istu tavu dodajte gljive i pirjajte dok ne omekšaju.
  3. Kada gljive omekšaju, umiješajte brašno i pirjajte još 2 minute.
  4. Postepeno dodajite milijeko, dovedite do ključanja i pirjajte još 2 minute uz konstantno miješanje.
  5. Skinite s vatre, umiješajte 1/2 šolje sira i prelijte piletinu s dobivenim umakom.
  6. Pospite peršunom i ostatkom sira. Poslužite uz kuhanu tjesteninu.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*