Pileći fileti u limunovom umaku

Služi: 1 osobuKuhanje: 15 minutaPriprema: 15 minuta
Pileći fileti u limunovom umaku

Sastojci

Pileći fileti:
4 komada
Jaja:
1 komad
Prezla:
3/4 šolje
Maslinovo ulje:
2 kašike
Maslo:
6 kašika
Zeleni luk:
1 glavica
Kopar:
1/2 kašike

Instrukcije

  1. Umutite jaje i pomiješajte sa prezlom. Napravljenom smjesom premažite filete. Ostavite 10 minuta da se osuši.

  2. Zagrijte maslinovo ulje u tavi na srednjoj temperaturi.

  3. Dodajte filete i pecite 3 do 5 minuta sa svake strane. Skiniti i zadržite tople.

  4. Odstranite masnoću iz tave.

  5. Iscijedite limun u tavu. Zagrijte dok ne prokuha.

  6. Dodajte maslo i miješajte dok se ne istopi. Začinite sa zelenim lukom i koprom.

  7. Poslužite pečene filete sa napravljenom smjesom.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.