Pileći fileti u limunovom umaku

Vrijeme pripreme
15 minute
Vrijeme kuhanja
15 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
4 komad
Pileći fileti
1 komad
Jaja
3/4 šolja
Prezla
2 kašika
Maslinovo ulje
6 kašika
maslo
1 glavica
zeleni luk
1/2 kašika
kopar
Pileći fileti u limunovom umaku
  1. Umutite jaje i pomiješajte sa prezlom. Napravljenom smjesom premažite filete. Ostavite 10 minuta da se osuši.
  2. Zagrijte maslinovo ulje u tavi na srednjoj temperaturi.
  3. Dodajte filete i pecite 3 do 5 minuta sa svake strane. Skiniti i zadržite tople.
  4. Odstranite masnoću iz tave.
  5. Iscijedite limun u tavu. Zagrijte dok ne prokuha.
  6. Dodajte maslo i miješajte dok se ne istopi. Začinite sa zelenim lukom i koprom.
  7. Poslužite pečene filete sa napravljenom smjesom.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*