Pileći fileti u umaku sa paprikom
Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 5 minuta

Sastojci
Pileći fileti:
2 komada
Brašno:
2 kašike
Sol:
1/4 kašičice
Biber:
1/4 kašičice
Maslo:
1 kašika
Pileća supa:
1/4 šolje
Vino:
3 šolje
Paprika:
1/4 šolje
Paradajz:
1/4 šolje
Instrukcije
Umiješajte filete u brašno, sol i biber.
Zagrijte maslo u tavi, dodajte začinjene filete i pecite 4 minute sa svake strane ili dok ne dobiju smeđu boju.
Umiješajte supu, vino i papriku. Dovedite do ključanja i kuhajte 5 minuta ili dok se tekučina ne smanji za pola.
Dodajte paradajz, promiješajte a zatim skinite s vatre.
Poslužite toplo.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.