- Vrijeme kuhanja
- 35 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Glavna jela
- Postavio
- Postavljeno
- 4.2.2013
- 2 komad
- Pileći fileti
- 1 glavica
- Crveni luk
- 1 kašika
- Maslinovo ulje
- 1 šolja
- bijelo vino
- 2 kriška
- kora od limuna
- 2 kašika
- sok od limuna
- 6 komad
- gljive
- 1 kašika
- peršun
- 1/7 kašičica
- kopar
- 1/7 kašičica
- Biber

- Zagrijte ulje u tavi.
- Dodajte filete i pecite dok ne dobiju zlatno smeđu boju. Pažljivo izvadite i stavite na tanjir.
- Gljive, luk i vino stavite u tavu, pospite sa koprom i dinstajte na manjoj temperaturi.
- Umiješajte limunovu koru, sok od limuna, peršun i biber.
- Kuhajte dok se umak ne smanji za pola, a zatim vratite filete u tavi i kuhajte još 10 minuta.
- Poslužite uz kuhanu rižu.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!