Pileći fileti u vinu i soku od limuna

Služi: 1 osobuKuhanje: 35 minuta
Pileći fileti u vinu i soku od limuna

Sastojci

Pileći fileti:
2 komada
Crveni luk:
1 glavica
Maslinovo ulje:
1 kašika
Bijelo vino:
1 šolja
Kora od limuna:
2 kriške
Sok od limuna:
2 kašike
Gljive:
6 komada
Peršun:
1 kašika
Kopar:
13/100 kašičice
Biber:
13/100 kašičice

Instrukcije

  1. Zagrijte ulje u tavi.

  2. Dodajte filete i pecite dok ne dobiju zlatno smeđu boju. Pažljivo izvadite i stavite na tanjir.

  3. Gljive, luk i vino stavite u tavu, pospite sa koprom i dinstajte na manjoj temperaturi.

  4. Umiješajte limunovu koru, sok od limuna, peršun i biber.

  5. Kuhajte dok se umak ne smanji za pola, a zatim vratite filete u tavi i kuhajte još 10 minuta.

  6. Poslužite uz kuhanu rižu.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.