Pileći fileti u vinu i soku od limuna

Vrijeme kuhanja
35 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
2 komad
Pileći fileti
1 glavica
Crveni luk
1 kašika
Maslinovo ulje
1 šolja
bijelo vino
2 kriška
kora od limuna
2 kašika
sok od limuna
6 komad
gljive
1 kašika
peršun
1/7 kašičica
kopar
1/7 kašičica
Biber
Pileći fileti u vinu i soku od limuna
  1. Zagrijte ulje u tavi.
  2. Dodajte filete i pecite dok ne dobiju zlatno smeđu boju. Pažljivo izvadite i stavite na tanjir.
  3. Gljive, luk i vino stavite u tavu, pospite sa koprom i dinstajte na manjoj temperaturi.
  4. Umiješajte limunovu koru, sok od limuna, peršun i biber.
  5. Kuhajte dok se umak ne smanji za pola, a zatim vratite filete u tavi i kuhajte još 10 minuta.
  6. Poslužite uz kuhanu rižu.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*