Pileći filetu u umaku od gljiva i vina

Sastojci
Instrukcije
U plitkoj zdjeli umutite jaja i vodu.
U drugoj zdjeli pomiješajte brašno sa soli i biberom.
Umiješajte piletinu prvo u smjesu s jajima a zatimu u smjesu s brašnom.
Zagrijte ulje u većoj tavi, dodajte piletinu i pecite 4-5 minuta sa svake strane. Izvadite i zadržite toplo.
U istu tavu dodajte gljive i pirjajte dok ne omekšaju. Umiješajte vino, dovedite do ključanja i kuhajte dok se tekućina ne umanji za pola.
Skinite s vatre i poslužite uz piletinu.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.