Pileći filetu u umaku od gljiva i vina

Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 4 minuta
Pileći filetu u umaku od gljiva i vina

Sastojci

Pileći fileti:
4 komada
Jaja:
1 komad
Voda:
1 kašika
Brašno:
3/4 šolje
Sol:
1/2 kašičice
Biber:
1/2 kašičice
Gljive:
350 grama
Vino:
3/4 šolje

Instrukcije

  1. U plitkoj zdjeli umutite jaja i vodu.

  2. U drugoj zdjeli pomiješajte brašno sa soli i biberom.

  3. Umiješajte piletinu prvo u smjesu s jajima a zatimu u smjesu s brašnom.

  4. Zagrijte ulje u većoj tavi, dodajte piletinu i pecite 4-5 minuta sa svake strane. Izvadite i zadržite toplo.

  5. U istu tavu dodajte gljive i pirjajte dok ne omekšaju. Umiješajte vino, dovedite do ključanja i kuhajte dok se tekućina ne umanji za pola.

  6. Skinite s vatre i poslužite uz piletinu.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.