Pileći filetu u umaku od gljiva i vina

Vrijeme pripreme
4 minute
Vrijeme kuhanja
20 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
4 komad
Pileći fileti
1 komad
Jaja
1 kašika
voda
3/4 šolja
brašno
1/2 kašičica
Sol
1/2 kašičica
Biber
350 g
gljive
3/4 šolja
vino
Pileći filetu u umaku od gljiva i vina
  1. U plitkoj zdjeli umutite jaja i vodu.
  2. U drugoj zdjeli pomiješajte brašno sa soli i biberom.
  3. Umiješajte piletinu prvo u smjesu s jajima a zatimu u smjesu s brašnom.
  4. Zagrijte ulje u većoj tavi, dodajte piletinu i pecite 4-5 minuta sa svake strane. Izvadite i zadržite toplo.
  5. U istu tavu dodajte gljive i pirjajte dok ne omekšaju. Umiješajte vino, dovedite do ključanja i kuhajte dok se tekućina ne umanji za pola.
  6. Skinite s vatre i poslužite uz piletinu.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*