Pileći filetu u umaku od vina
Služi: 1 osobuKuhanje: 35 minutaPriprema: 10 minuta
Sastojci
Ulje:
2 kašike
Pileći fileti:
4 komada
Kukuruzni škrob:
1/2 šolje
Bijeli luk:
3 češnja
Crveni luk:
1 glavica
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Sherry:
1/2 šolje
Goveđa kocka:
2 komada
Curry u prahu:
3 kašike
Đumbir:
1/2 kašičice
Kokosovo mlijeko:
1 šolja
Voda:
Po želji
Maslo od kikirikija:
1/2 šolje
Instrukcije
Zagrijte ulje u većoj tavi.
Dodajte filete zajedno s kukuruznim škrobom, crvenim lukom, bijelim lukom, soli i biberom.
Zatim dodajte sherry i goveđu supu. Kuhajte dok se smjesa malo ne smanji.
Umiješajte maslo od kikirikija, curry u prahu a zatim dodajte đumbir i dovoljno vode da sve prekrije.
Smanjite temperaturu i kuhajte 30 minuta. Pred kraj kuhanja umiješajte kokosovo mlijeko.
Skinite i poslužite toplo.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.