- Vrijeme pripreme
- 4 minute
- Vrijeme kuhanja
- 35 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Glavna jela
- Postavio
- Postavljeno
- 30.5.2013
- 2 kašika
- ulje
- 4 komad
- Pileći fileti
- 1/2 šolja
- kukuruzni škrob
- 3 češanj
- Bijeli luk
- 1 glavica
- Crveni luk
- 1 po potrebi
- Sol
- 1 po potrebi
- Biber
- 1/2 šolja
- sherry
- 2 komad
- goveđa kocka
- 3 kašika
- curry u prahu
- 1/2 kašičica
- đumbir
- 1 šolja
- kokosovo mlijeko
- 1 po potrebi
- voda
- 1/2 šolja
- maslo od kikirikija

- Zagrijte ulje u većoj tavi.
- Dodajte filete zajedno s kukuruznim škrobom, crvenim lukom, bijelim lukom, soli i biberom.
- Zatim dodajte sherry i goveđu supu. Kuhajte dok se smjesa malo ne smanji.
- Umiješajte maslo od kikirikija, curry u prahu a zatim dodajte đumbir i dovoljno vode da sve prekrije.
- Smanjite temperaturu i kuhajte 30 minuta. Pred kraj kuhanja umiješajte kokosovo mlijeko.
- Skinite i poslužite toplo.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!