Pileći gulaš sa slanutcima

Služi: 1 osobuKuhanje: 35 minutaPriprema: 15 minuta
Pileći gulaš sa slanutcima

Sastojci

Maslinovo ulje:
2 kašičice
Crveni luk:
1 glavica
Bijeli luk:
2 glavice
Paradajz:
400 grama
Pileća osnova:
500 mililitara
Pileći fileti:
8 komada
Sušena marelica:
165 grama
Mljeveni kumin:
3 kašike
Cimet:
1 kašičica
Šafran:
1 prstohvat
Slanutci:
400 grama
Crne masline:
55 grama
Kora od limuna:
3 kašičice
Korijander:
1 komad
Kuskus:
Po želji

Instrukcije

  1. U lonac dodajte ulje, crveni luk i bijeli luk. Kuhajte na srednjoj temperaturi, 2-3 minute.

  2. Dodajte paradajz, pileću osnovu, piletinu, marelicu, kumin, cimet i šafran. Začinite s soli i biberom. Promiješajte.

  3. Zatvorite pretis lonac. Povećajte temperaturu dok se para ne pojavi. Smanjite temperaturu. Kuhajte 25 minuta, pa ispustite paru iz lonca.

  4. Umiješajte slanutak, masline i limun. Začinite sa soli i biberom. Stavite korijander po vrhu. Poslužite uz kuskus i komade limuna.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.