Pileći gulaš sa slanutcima

Vrijeme pripreme
15 minute
Vrijeme kuhanja
35 minute
Složenost
Lagano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
55 g
crne masline
400 g
slanutci
1 prstohvat
Šafran
1 kašičica
cimet
3 kašika
mljeveni kumin
165 g
sušena marelica
8 komad
Pileći fileti
500 ml
Pileća osnova
400 g
paradajz
2 glavica
Bijeli luk
1 glavica
Crveni luk
2 kašičica
Maslinovo ulje
3 kašičica
kora od limuna
1 komad
korijander
1 po potrebi
kuskus
Pileći gulaš sa slanutcima
  1. U lonac dodajte ulje, crveni luk i bijeli luk. Kuhajte na srednjoj temperaturi, 2-3 minute.
  2. Dodajte paradajz, pileću osnovu, piletinu, marelicu, kumin, cimet i šafran. Začinite s soli i biberom. Promiješajte.
  3. Zatvorite pretis lonac. Povećajte temperaturu dok se para ne pojavi. Smanjite temperaturu. Kuhajte 25 minuta, pa ispustite paru iz lonca.
  4. Umiješajte slanutak, masline i limun. Začinite sa soli i biberom. Stavite korijander po vrhu. Poslužite uz kuskus i komade limuna.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*