- Vrijeme pripreme
- 15 minute
- Vrijeme kuhanja
- 30 minute
- Složenost
- Lagano
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Glavna jela
- Postavio
- Postavljeno
- 15.8.2012
- 2 komad
- Pileći fileti
- 200 g
- grašak
- 150 g
- mrkve
- 1 glavica
- Crveni luk
- 1 kašika
- gustin
- 2 komad
- paradajz
- 1 po potrebi
- Sol
- 1 po potrebi
- Biber

- U šerpi, na zagrijanom ulju propržiti sitno isjeckan luk, zatim dodati piletinu i pržiti nekoliko minuta uz miješanje.
- Umiješati isjeckani paradajz, začine, mrkvu i grašak, dodati malo vode i kuhati 20-ak minuta na umjerenoj temperaturi.
- Jednu kašiku gustina pomiješati sa malo paradajz sosa, dodati u šerpu s ostalim sastojcima i kuhati još 2-3 minute dok se ne dobije ujednačena, gusta smjesa.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!