Pileći gulaš

Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 15 minuta
Pileći gulaš

Sastojci

Pileći fileti:
2 komada
Grašak:
200 grama
Mrkve:
150 grama
Crveni luk:
1 glavica
Gustin:
1 kašika
Paradajz:
2 komada
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji

Instrukcije

  1. U šerpi, na zagrijanom ulju propržiti sitno isjeckan luk, zatim dodati piletinu i pržiti nekoliko minuta uz miješanje.

  2. Umiješati isjeckani paradajz, začine, mrkvu i grašak, dodati malo vode i kuhati 20-ak minuta na umjerenoj temperaturi.

  3. Jednu kašiku gustina pomiješati sa malo paradajz sosa, dodati u šerpu s ostalim sastojcima i kuhati još 2-3 minute dok se ne dobije ujednačena, gusta smjesa.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.