Pileći gulaš

Vrijeme pripreme
15 minute
Vrijeme kuhanja
30 minute
Složenost
Lagano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
2 komad
Pileći fileti
200 g
grašak
150 g
mrkve
1 glavica
Crveni luk
1 kašika
gustin
2 komad
paradajz
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
Biber
Pileći gulaš
  1. U šerpi, na zagrijanom ulju propržiti sitno isjeckan luk, zatim dodati piletinu i pržiti nekoliko minuta uz miješanje.
  2. Umiješati isjeckani paradajz, začine, mrkvu i grašak, dodati malo vode i kuhati 20-ak minuta na umjerenoj temperaturi.
  3. Jednu kašiku gustina pomiješati sa malo paradajz sosa, dodati u šerpu s ostalim sastojcima i kuhati još 2-3 minute dok se ne dobije ujednačena, gusta smjesa.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*