Pileći pilav
Služi: 1 osobuKuhanje: 40 minutaPriprema: 5 minuta

Sastojci
Pileće meso: 
1 kilogram
Riža: 
500 grama
Mrkve: 
50 grama
Celer: 
50 grama
Masnoća: 
120 mililitara
Sol: 
Po želji
Biber: 
Po želji
Instrukcije
- Zagrijte vodu u loncu na srednjoj temperatri. 
- Dodajte celer, mrkvu, sol i biber a zatim dodajte piletinu. 
- U tavi upržite luk i dodajte rižu. 
- Sve zalijte napravljenom supom. 
- Dodajte meso i sačekajte da prokuha a zatim stavite u rernu pa pecite 30 minuta. 
- Poslužite toplo. 
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.