Pileći tacosi

Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 8 minuta
Pileći tacosi

Sastojci

Maslinovo ulje:
40 mililitara
Bijeli luk:
4 češnja
Peršun:
1 kašika
Kim:
1 kašičica
Biber:
1/2 kašičice
Pileći fileti:
600 grama
Tortilje:
6 komada
Origano:
1 kašičica

Instrukcije

  1. U jednoj od kuhinjskih posuda pomiješati maslinovo ulje, limunov sok, bijeli luk, peršun, kim, origano i biber.

  2. Dodati piletinu, prevrnuti je nekoliko puta u ovoj marinadi, poklopiti zdjelu i ostaviti da odstoji oko 8 h (uz povremeno okretanje mesa, kako bi se ujednačeno upila marinada).

  3. Nakon 8 h izvaditi piletinu iz marinade i peći 5 do 7 minuta s obje strane na umjerenoj temperaturi.

  4. Izrezati piletinu na tanje dijelove, staviti u taco školjke ili tortilje, pa poslužiti uz preljev po želji.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.