Pileći tacosi

Kategorije:

Vrijeme pripreme
8 minute
Vrijeme kuhanja
20 minute
Složenost
Lagano
Služi
1 ljudi
Postavio
Postavljeno
40 ml
Maslinovo ulje
4 češanj
Bijeli luk
1 kašika
peršun
1 kašičica
kim
1/2 kašičica
Biber
600 g
Pileći fileti
6 komad
tortilje
1 kašičica
origano
Pileći tacosi
  1. U jednoj od kuhinjskih posuda pomiješati maslinovo ulje, limunov sok, bijeli luk, peršun, kim, origano i biber.
  2. Dodati piletinu, prevrnuti je nekoliko puta u ovoj marinadi, poklopiti zdjelu i ostaviti da odstoji oko 8 h (uz povremeno okretanje mesa, kako bi se ujednačeno upila marinada).
  3. Nakon 8 h izvaditi piletinu iz marinade i peći 5 do 7 minuta s obje strane na umjerenoj temperaturi.
  4. Izrezati piletinu na tanje dijelove, staviti u taco školjke ili tortilje, pa poslužiti uz preljev po želji.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*