Piletina i knedle

Vrijeme pripreme
20 minute
Vrijeme kuhanja
30 minute
Složenost
Komplikovano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Predjela
Postavio
Postavljeno
5 kašika
Maslac
1 glavica
Crveni luk
1 komad
celer
2 komad
mrkve
300 g
brašno
600 ml
pileća supa
400 g
kuhana pileća prsa
120 g
zelene mahune
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
Biber
1 kašičica
prašak za pecivo
2 kašika
peršun
125 ml
mlijeko
Piletina i knedle
  1. U velikoj šerpi, istopite 3 kašike maslaca na umjerenoj temperaturi.
  2. Dodajte luk, celer i mrkvu, pa kuhajte oko 4 minute.
  3. Umiješajte 75 gr brašna i kuhajte, miješajući, 1 minutu.
  4. Postepeno dodajite supu, miješajući neprestano, a onda dovedite do ključanja.
  5. Smanjite toplotu i ostavite da krčka 5 minuta. S
  6. Umiješajte piletinu i mahune i začinite sa malo soli i bibera.
  7. Da biste napravili knedle umutite zajedno 250 gr brašna, prašak za pecivo, 1 kašikicu soli i 2 kašike peršuna.
  8. Dodajte 2 kašike maslaca, pa mlijeko.
  9. Po jednu kašiku ove smjese stavljajte na površinu smjese od piletine.
  10. Poklopite i ostavite da krčka oko 12 minuta.
  11. Pri posluživanju dekorišite dodatnom količinom peršuna.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*