- U velikoj šerpi, istopite 3 kašike maslaca na umjerenoj temperaturi.
- Dodajte luk, celer i mrkvu, pa kuhajte oko 4 minute.
- Umiješajte 75 gr brašna i kuhajte, miješajući, 1 minutu.
- Postepeno dodajite supu, miješajući neprestano, a onda dovedite do ključanja.
- Smanjite toplotu i ostavite da krčka 5 minuta. S
- Umiješajte piletinu i mahune i začinite sa malo soli i bibera.
- Da biste napravili knedle umutite zajedno 250 gr brašna, prašak za pecivo, 1 kašikicu soli i 2 kašike peršuna.
- Dodajte 2 kašike maslaca, pa mlijeko.
- Po jednu kašiku ove smjese stavljajte na površinu smjese od piletine.
- Poklopite i ostavite da krčka oko 12 minuta.
- Pri posluživanju dekorišite dodatnom količinom peršuna.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!