Piletina u kremastom sosu od gljiva

Vrijeme pripreme
15 minute
Vrijeme kuhanja
40 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
1 kašika
Maslinovo ulje
1 komad
limun
75 g
Maslac
700 g
gljive
2 kašika
brašno
125 ml
pileća supa
1 kašika
peršun
Piletina u kremastom sosu od gljiva
  1. Vatrostalnu posudu za pečenje 20x20 cm premažite maslinovim uljem, pa u tu posudu poredajte pileća prsa.
  2. Pospite pomalo soka iscijeđenog limuna na svaki komad pilećih prsa, pa stavite da se peče u rerni na 200 °C 30-40 minuta.
  3. U tavi istopite maslac, pa dodajte narezane gljive.
  4. Kuhajte dok gljive ne dobiju smeđkastu boju, a tečnost ne ispari, oko 6 minuta.
  5. Pospite brašno preko gljiva i promiješajte, pa dodajte pileću supu kako biste napravili srednje gust sos.
  6. U posljednjoj minuti kuhanja stavite peršun, pa ovaj sos prelijte preko pilećih prsa pri posluživanju.

1 komentar

  1. U slast rekao na Decembar 12, 2015 Komentariši

    Jako dobro izgleda!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*