- U većoj šerpi, na umjerenoj temperaturi istopite maslac, dodajte bijeli luk i pržite 30-ak sekundi.
- Dodajte pardajz i 70 ml pilećeg temeljca, pojačajte temperaturu i ostavite da proključa.
- Nakon što proključa smanjite temperaturu i ostavite da krčka nepoklopljeno 10-ak minuta, odnosno dok paradajz ne omekša.
- Dodajte vrhnje, pa ponovo stavite da ključa, miješajući konstantno.
- U piletinu utrljajte sol i biber s obje strane, pa ju pecite u tavi na zagrijanom ulju nekoliko minuta.
- Izvadite piletinu iz tave, pa u istu tavu stavite ostatak pilećeg temeljca, miješajući sokove u tavi.
- Dodajte u kremasti sos, pa umiješajte bosiljak i druge začine.
- U posebnoj posudi skuhajte tjesteninu u slanoj vodi.
- Procijedite i pospite sa 3-4 kašike sosa.
- Svaki komad piletine izrežite na 2-3 dijagonalne kriške.
- Tjesteninu stavite u tanjire za posluživanje, zatim piletinu i sos.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!