Piletina Milano

Vrijeme pripreme
10 minute
Vrijeme kuhanja
20 minute
Složenost
Komplikovano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
1 kašika
Maslac
2 češanj
Bijeli luk
125 g
osušeni paradajz
250 ml
pileći temeljac
250 ml
Vrhnje
2 kašika
ulje
2 kašika
Bosiljak
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
Biber
500 g
Pileći fileti
Piletina Milano
  1. U većoj šerpi, na umjerenoj temperaturi istopite maslac, dodajte bijeli luk i pržite 30-ak sekundi.
  2. Dodajte pardajz i 70 ml pilećeg temeljca, pojačajte temperaturu i ostavite da proključa.
  3. Nakon što proključa smanjite temperaturu i ostavite da krčka nepoklopljeno 10-ak minuta, odnosno dok paradajz ne omekša.
  4. Dodajte vrhnje, pa ponovo stavite da ključa, miješajući konstantno.
  5. U piletinu utrljajte sol i biber s obje strane, pa ju pecite u tavi na zagrijanom ulju nekoliko minuta.
  6. Izvadite piletinu iz tave, pa u istu tavu stavite ostatak pilećeg temeljca, miješajući sokove u tavi.
  7. Dodajte u kremasti sos, pa umiješajte bosiljak i druge začine.
  8. U posebnoj posudi skuhajte tjesteninu u slanoj vodi.
  9. Procijedite i pospite sa 3-4 kašike sosa.
  10. Svaki komad piletine izrežite na 2-3 dijagonalne kriške.
  11. Tjesteninu stavite u tanjire za posluživanje, zatim piletinu i sos.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*