Piletina na kineski način
- U manjoj posudi umutiti bjelanjak, zatim dodati 1 kašiku gustina i 1 kašiku vode, pa miješati dok se ne dobije glatka smjesa.
- Izrezana pileća prsa potopiti u ovu smjesu i ostaviti da odstoje oko 30 minuta.
- U međuvremenu izrezati mladi luk.
- Pomiješati đumbirov korijen i bijeli luk.
- Sjediniti 1 kašikicu chilli sosa, 2 kašikice šećera, 1 kašikicu gustina, 2 kašikice octa, 3 kašike vode i 2 kašike soja sosa.
- Zagrijati ulje u šerpi, staviti piletinu, peći nekoliko minuta, pa je izvaditi iz šerpe.
- U šerpu u kojoj se pržila piletina staviti mladi luk, mješavinu đumbira i bijelog luka, pa pržiti 30-ak sekundi.
- Vratiti piletinu u šerpu, dodati pripremljeni sos i smjesu kuhati uz neprestano miješanje, dok se blago ne zgusne.
- Ovako pripremljenu piletinu poslužiti uz rižu
ma ovo je dobra stvar