Piletina na kineski način

Vrijeme pripreme
20 minute
Vrijeme kuhanja
45 minute
Složenost
Komplikovano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
500 g
Pileći fileti
1 komad
bjelanca
1 1/2 kašika
gustin
4 kašika
voda
4 glavica
mladi luk
1 kašičica
Mljeveni đumbir
3 kašičica
Bijeli luk
2 kašika
ulje
1 kašičica
chilli sos
2 kašičica
Šećer
2 kašičica
ocat
2 kašičica
soja sos
Piletina na kineski način
  1. U manjoj posudi umutiti bjelanjak, zatim dodati 1 kašiku gustina i 1 kašiku vode, pa miješati dok se ne dobije glatka smjesa.
  2. Izrezana pileća prsa potopiti u ovu smjesu i ostaviti da odstoje oko 30 minuta.
  3. U međuvremenu izrezati mladi luk.
  4. Pomiješati đumbirov korijen i bijeli luk.
  5. Sjediniti 1 kašikicu chilli sosa, 2 kašikice šećera, 1 kašikicu gustina, 2 kašikice octa, 3 kašike vode i 2 kašike soja sosa.
  6. Zagrijati ulje u šerpi, staviti piletinu, peći nekoliko minuta, pa je izvaditi iz šerpe.
  7. U šerpu u kojoj se pržila piletina staviti mladi luk, mješavinu đumbira i bijelog luka, pa pržiti 30-ak sekundi.
  8. Vratiti piletinu u šerpu, dodati pripremljeni sos i smjesu kuhati uz neprestano miješanje, dok se blago ne zgusne.
  9. Ovako pripremljenu piletinu poslužiti uz rižu

1 komentar

  1. JUka rekao na April 13, 2012 Komentariši

    ma ovo je dobra stvar

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*