Piletina u paradajz sosu

Služi: 1 osobu
Piletina u paradajz sosu

Sastojci

Pileći fileti:
4 komada
Brašno:
80 grama
Maslac:
50 grama
Sherry:
120 mililitara
Crveni luk:
1 glavica
Konzervirani paradajz:
400 grama
Masline:
70 grama
Peršun:
2 kašike

Instrukcije

  1. Stavite brašno, malo soli i bibera u plastičnu vrećicu.

  2. Stavljajte po 2 komada pilećih prsa u vrećicu s brašnom i protresite nekoliko puta, kako bi se brašno zalijepilo za meso, pa poredajte meso na tanjir.

  3. U tavi istopite maslac, pa pržite filete 2-3 minute, dok ne porumene s obje strane.

  4. Nakon toga ih prebacite u posudu za pečenje dimenzija 20x30 cm, dubine 5 cm.

  5. U tavi propržite luk, pa dodajte sherry.

  6. Kada proključa dodajte paradajz.

  7. Kuhajte uz povremeno miješanje 5-6 minuta, a zatim prelijte preko piletine.

  8. Pecite 30 minuta na 180 °C, pospite peršunom i maslinama, pa poslužite uz krompir ili brokulu.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.