Piletina u paradajz sosu

Složenost
Komplikovano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
2 kašika
peršun
70 g
masline
400 g
konzervirani paradajz
1 glavica
Crveni luk
120 ml
sherry
50 g
Maslac
80 g
brašno
4 komad
Pileći fileti
Piletina u paradajz sosu
  1. Stavite brašno, malo soli i bibera u plastičnu vrećicu.
  2. Stavljajte po 2 komada pilećih prsa u vrećicu s brašnom i protresite nekoliko puta, kako bi se brašno zalijepilo za meso, pa poredajte meso na tanjir.
  3. U tavi istopite maslac, pa pržite filete 2-3 minute, dok ne porumene s obje strane.
  4. Nakon toga ih prebacite u posudu za pečenje dimenzija 20x30 cm, dubine 5 cm.
  5. U tavi propržite luk, pa dodajte sherry.
  6. Kada proključa dodajte paradajz.
  7. Kuhajte uz povremeno miješanje 5-6 minuta, a zatim prelijte preko piletine.
  8. Pecite 30 minuta na 180 °C, pospite peršunom i maslinama, pa poslužite uz krompir ili brokulu.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*