Piletina parmezan

Vrijeme pripreme
10 minute
Vrijeme kuhanja
15 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
1/4 šoljica
ekstra djevičansko maslinovo ulje
3 kašika
ekstra djevičansko maslinovo ulje
1 glavica
Crveni luk
4 češanj
Bijeli luk
2 list
lovorov list
1/2 šolja
crne masline
1/2 šolja
Bosiljak
2 kg
paradajz
1 kašičica
Šećer
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
crni biber
4 komad
Pileći fileti
1/2 šolja
brašno
1 šoljica
Prezla
1 kašika
voda
200 g
mozzarela
1 po potrebi
parmezan
1 po potrebi
špageti
Piletina parmezan
  1. Premažite tavu maslinovim uljem i stavite na srednju temperaturu. Kada se ulje zagrije, dodajte luk, bijeli luk i lovor. Kuhajte i miješajte 5 minuta dok ne osjetite aromu. Dodajte masline ,isjeckan bosiljak i paradajz. Kuhajte i miješajte dok umak ne posatane gust, oko 15 minuta. Začinite sa šećerom, soli i biberom. Smanjite temperaturu i poklopite.
  2. Zagrijte pećnicu na 230 stepeni.
  3. Stavite pileća prsa jedna uz druga na dasku za rezanje i prekrijte najlonom. Istucite to s čekičom za meso dok ne postignete debljinu od 1 centimetra. Stavite brašno u plitki tanjir i dodajte sol i biber pa ravnomjerno promješajte.
  4. U veću zdjelu dodajte jaja i vodu i umutite. Stavite prezlu u tanjir pa posolite i pobiberite. Stavite 3 kašike maslinovog ulja u vatrostalnu posudu i zagrijte u rerni na srednjoj temperaturi. Lagano umješajte piletinu u brašnu , a zatim u smjesi s jajima i vodom, ostavljajući višak da okapa. Uvaljajte u prezli.
  5. Kad je ulje zagrijano dodajte piletinu i ravnomjerno pecite s obje strane 4 minute ,okrećući samo jednom. Zalijte piletinu s umakom pa pospite s mozzarellom, permezanom i bosijkom.
  6. Pecite 15 minuta. Poslužite  s vrućim špagetima.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*