Piletina parmigiana

Vrijeme pripreme
15 minute
Vrijeme kuhanja
25 minute
Složenost
Komplikovano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
1 kašičica
origano
1 kašičica
šećer u prahu
350 ml
passata pasirani paradajz
2 češanj
Bijeli luk
1 kašika
Maslinovo ulje
75 g
parmezan
75 g
Prezla
2 komad
Jaja
2 komad
Pileći fileti
125 g
mozzarela
Piletina parmigiana
  1. Stavite pileća prsa između listova folije i udarajte kuhinjskim čekićem ili oklagijom dok im se ne smanji debljina.
  2. Potopite ih u umućeno jaje, a zatim u prezlu pomiješanu sa pola od pripremljene količine parmezana.
  3. Ostavite u frižider dok ne pripremite sos.
  4. U tavi, na zagrijanom ulju propržite bijeli luk, zatim dodajte paradajz, šećer i origano.
  5. Ostavite da krčka 5-10 minuta.
  6. Filete pržite u tavi po 5 minuta svaku stranu.
  7. U plitku posudu otpornu na toplotu stavite sos, zatim dodajte filete.
  8. Pospite mozzarellom i preostalim parmezanom, pa kuhajte 3-4 minute, dok se sir ne otopi.
  9. Poslužite s povrćem, salatom, tjesteninom ili krompirom.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*