Piletina parmigiana

Služi: 1 osobuKuhanje: 25 minutaPriprema: 15 minuta
Piletina parmigiana

Sastojci

Pileći fileti:
2 komada
Jaja:
2 komada
Prezla:
75 grama
Parmezan:
75 grama
Maslinovo ulje:
1 kašika
Bijeli luk:
2 češnja
Passata pasirani paradajz:
350 mililitara
Šećer u prahu:
1 kašičica
Origano:
1 kašičica
Mozzarela:
125 grama

Instrukcije

  1. Stavite pileća prsa između listova folije i udarajte kuhinjskim čekićem ili oklagijom dok im se ne smanji debljina.

  2. Potopite ih u umućeno jaje, a zatim u prezlu pomiješanu sa pola od pripremljene količine parmezana.

  3. Ostavite u frižider dok ne pripremite sos.

  4. U tavi, na zagrijanom ulju propržite bijeli luk, zatim dodajte paradajz, šećer i origano.

  5. Ostavite da krčka 5-10 minuta.

  6. Filete pržite u tavi po 5 minuta svaku stranu.

  7. U plitku posudu otpornu na toplotu stavite sos, zatim dodajte filete.

  8. Pospite mozzarellom i preostalim parmezanom, pa kuhajte 3-4 minute, dok se sir ne otopi.

  9. Poslužite s povrćem, salatom, tjesteninom ili krompirom.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.