- Vrijeme pripreme
- 20 minute
- Vrijeme kuhanja
- 20 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Glavna jela
- Postavio
- Postavljeno
- 9.7.2010
- 2 komad
- Jaja
- 1/2 kašičica
- Sol
- 1/2 kašičica
- Biber
- 1/2 kašičica
- Šećer
- 1 kašičica
- Bijeli luk
- 1 kašika
- đumbir
- 1 kašika
- susamovo ulje
- 1 kašika
- umak od soje
- 1/7 kašičica
- pileća osnova u prahu
- 3 kašika
- krompirov škrob
- 1 kašika
- rižino brašno
- 1 po potrebi
- ulje
- 230 g
- Pileći fileti

- U velikoj zdjeli pomiješajte jaja, sol, biber, šećer, bijeli luk, đumbir, susamovo ulje, soja umak i supu.
- Dodajte narezane filete, promiješajte i ostavite u frižideru 30 minuta.
- Izvadite iz frižidera, dodajte krompirov škrob i rižino brašno pa promiješajte.
- Zagrijte ulje u većoj tavi na 185 stepeni.
- Dodajte piletinu i pecite dok ne dobije smeđu boju.
- Odstranite masnoću i poslužite toplo.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!