Piletina pohovana na japanski način

Kategorije:

Vrijeme pripreme
20 minute
Vrijeme kuhanja
20 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
2 komad
Jaja
1/2 kašičica
Sol
1/2 kašičica
Biber
1/2 kašičica
Šećer
1 kašičica
Bijeli luk
1 kašika
đumbir
1 kašika
susamovo ulje
1 kašika
umak od soje
1/7 kašičica
pileća osnova u prahu
3 kašika
krompirov škrob
1 kašika
rižino brašno
1 po potrebi
ulje
230 g
Pileći fileti
Piletina pohovana na japanski način
  1. U velikoj zdjeli pomiješajte jaja, sol, biber, šećer, bijeli luk, đumbir, susamovo ulje, soja umak i supu.
  2. Dodajte narezane filete, promiješajte i ostavite u frižideru 30 minuta.
  3. Izvadite iz frižidera, dodajte krompirov škrob i rižino brašno pa promiješajte.
  4. Zagrijte ulje u većoj tavi na 185 stepeni.
  5. Dodajte piletinu i pecite dok ne dobije smeđu boju.
  6. Odstranite masnoću i poslužite toplo.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*