Piletina s ananasom

Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 20 minuta
Piletina s ananasom

Sastojci

Pileći fileti:
500 grama
Kukuruzno brašno:
100 grama
Curry u prahu:
1 kašika
Umak od soje:
2 kašike
Konzervisani ananas:
250 grama
Bagremov med:
120 grama
Voda:
180 mililitara
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Ulja:
Po želji
Sok od ananasa:
120 mililitara

Instrukcije

  1. Piletinu izrezati na kockice, posoliti, pobiberiti i uvaljati u kukuruzno brašno.

  2. U tavi, na zagrijanom ulju pržiti piletinu 5-6 minuta, a zatim joj dodati curry prah i sojin umak.

  3. Sve izmiješati, dodati vodu i kuhati smjesu 10 minuta na laganoj vatri.

  4. U posebnoj posudi pomiješati med sa sokom od ananasa i kukuruznim brašnom (1 kašikica).

  5. Ovu smjesu preliti u tavu s piletinom, dodati kockice ananasa i na laganoj vatri miješati dok se umak ne zgusne.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.