Piletina s bademima
Služi: 1 osobuKuhanje: 40 minutaPriprema: 10 minuta
Sastojci
Pileće meso:
200 grama
Majoneza:
1/2 šolje
Jogurt:
1/2 šolje
Konzervisana krem supa od gljiva:
1 konzerva
Pileća supa:
1 šolja
Biber:
3/4 kašike
Sol:
1 kašika
Sok od limuna:
2 kašike
Luk:
3 kašike
Kuhana riža:
4 šolje
Celer:
1 šolja
Maslo:
3/4 šolje
Bademi:
3/2 solja
Corin flakes:
3 šolje
Instrukcije
Predhodno zagrijte pećnicu na 170 °C.
U zdjeli pomiješajte piletinu, majonezu, supu od gljiva, pileću supu, sol, sok od limuna, luk, rižu, 1 šolju badema i celer.
Premažite tepsiju za pečenje maslom i dodajte napravljenu smjesu.
Pomiješajte 1/2 šolje badema, maslo i corin flakes a zatim tu smjesu pospite po smjesi s piletinom.
Stavite u pećnicu i pecite 40 minuta.
Izvadite iz rerne i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.